© Photo News

Trump over bekentenis Flynn: "Geen samenzwering" met Rusland

Amerikaans president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst gereageerd op de bekentenissen van zijn voormalige veiligheidsadviseur Michael Flynn. Trump herhaalde dat er tijdens de race naar het Witte Huis "absoluut geen samenzwering" is geweest tussen zijn campagneteam en Rusland.

rvs

Trumps ex-veiligheidsadviseur Michael Flynn gaf vrijdag toe dat hij in het verleden gelogen heeft tegen de FBI over contacten met Rusland. Flynn zou de toenmalige Russische ambassadeur Sergej Kislyak eind 2016 "gecontacteerd" hebben "op vraag van een zeer hoge verantwoordelijke" van Trumps overgangsteam. Die zeer hoge verantwoordelijke zou Jared Kushner zijn, de schoonzoon en adviseur van de president.

Trump verklaarde vandaag dat hij zich geen zorgen maakt."Er is absoluut geen samenzwering. We zijn dus heel blij", antwoordde de president op vragen van journalisten in de tuinen van het Witte Huis.

Flynn is de eerste uit Trumps regering die schuldig pleit in het onderzoek dat werd ingesteld door speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische beïnvloedingspogingen bij de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar. De voormalige veiligheidsadviseur van Trump stemde er ook mee in om mee te werken met de FBI.

De advocaat van Jared Kushner weigerde voorlopig vragen over Flynns verklaringen te beantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer