De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos
Volledig scherm
De Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos © Reuters

Griekenland bereikt akkoord met vertegenwoordigers van zijn schuldeisers

Griekenland heeft vandaag bekendgemaakt dat het een akkoord heeft bereikt met de vertegenwoordigers van zijn schuldeisers in het kader van een derde herziening van het huidige hulpprogramma aan het land.

7 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Dat is gewoon de schuld van de geleerden van Europa die die Grieken de leningen hebben gegeven. Hadden ze dat geld niet gegeven dat was het nooit zover gekomen maar neen het kon niet op natuurlijk met in het achterhoofd het werkvolk zal wel betalen als het misloopt. Geen cent moeten de gewone Grieken terugbetalen, ze mogen de rekening zenden aan diegene die hen die leningen aangesmeerd hebben.
  • Patrick Vandeputte

    6 jaar geleden
    Maar alles ten koste van de Griekse burgers. Lage lonen, geen vakantiegeld, geen eindejaarspremie, pensioentjes van 550-600 Euro terwijl een groot deel van 's lands industrie en infrastructuur verplicht geprivatiseerd wordt en dus voor een spotprijs verworven worden door buitenlandse (vooral Duitse) ondernemingen. Griekenland werd (wordt) geofferd op de slachtbank van Europa. Zonder 'Griekse crisis' waren alle grote Duitse en Franse banken failliet gegaan.
  • Mustafa Weinbaum

    6 jaar geleden
    Via de Griekenland-crisis werd daar in de laatste 15 jaar zeer veel geld verplaatst. Dat geld verdwijnt niet zomaar, het gaat wel ergens naar toe. Maar het ging alleszins niet naar de Griekse burgers, de Griekse pensioenen of de Griekse gezondheidszorg. Of dan toch misschien een minimum om de schijn hoog te houden. Sommigen zijn heel rijk geworden via Griekenland. Wie uitvist waar het geld naartoe ging vindt de schuldigen van de hele crisis.
  • Berdine BERDINE JOOS

    6 jaar geleden
    Hoeveel MILJARDEN zullen we nog moeten betalen voor Griekenland. Zij hebben maar 74€ per persoon meer schulfedan België. En wij moeten alsmaar verder betalen aan Europa en krijgen geen cent. Europa mocht nooit samengevloeid zijn. ONZE ONDERGANG. en toch zal het niet blijven duren.
  • Luc De Wolf

    6 jaar geleden
    'liberalisering van de energiemarkt' staat er. M.a.w. de Grieken gaan zich ook blauw betalen voor gas en elektriciteit. Dat heeft Europa ons ook gelapt en sindsdien betalen we het driedubbele