Carles Puigdemont tijdens een bezoek aan Brugge
Volledig scherm
Carles Puigdemont tijdens een bezoek aan Brugge © BELGA

"Puigdemont zal ook na de verkiezingen in België blijven"

De afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont en zijn ministers, die door het Spaanse gerecht worden vervolgd, zullen in België blijven na de verkiezingen in Catalonië op 21 december omwille van het beroep dat wordt aangetekend tegen hun eventuele uitlevering. Dat heeft de advocaat van Puigdemont vandaag verklaard.

124 reacties

  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    @ Marcus Camps: "Het is nooit te laat om de klok terug te draaien." En dat is hoe vlaams-nationalisten denken: ze willen de klok terugdraaien. Enig gebrek aan kennis van de geschiedenis hindert hen niet. Zoek maar eens op, Marcske, wie er in 1302 tegen wie vocht.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Van nationalisme komt gegarandeerd zever en miserie.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Marcus Camps,kan jij me 1 land noemen waar er slechts 1 volk is?Zelfs in Noord-Korea of Groenland leven mensen afkomstig uit het buitenland.Alle INWONERS van een land hebben recht op een GOED bestuur.Welke eigenheid heeft een vlaming?Zeker niet het verheerlijken van bloedzuigers (politici).Dat doen andere lompe mensen ook in het buitenland OOK.
  • Marcus Camps

    6 jaar geleden
    Elk volk heeft recht op volledig zelfbestuur. Volledig zelfbestuur betekent consequent onafhankelijkheid. Een volk dat niet onafhankelijk is, betekent dat dit zelfde volk ooit bewust onderdrukt of veroverd werd in de geschiedenis. Het is nooit te laat om de klok terug te draaien. Binnen een verenigd Europa kan elk volk op zich functioneren en haar eigenheid beleven.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Je redenering kraakt, Gino. Het is niet dat men onafhankelijkheid uitroept dat men onafhankelijk is.