Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom Van Aert geen kans maakt op de Kristallen Fiets: “Als een Belg de Ronde of Roubaix wint, kan je als crosser de trofee vergeten”

Kristallen FietsVorig jaar eindwinnaar van de DVV-Trofee en de Wereldbeker. Daarnaast zette hij ook nog eens het BK én WK op zijn palmares. En toch heeft Wout van Aert geen kans om de Kristallen Fiets te winnen. Hoe komt dat? Oud-wereldkampioenen in het veld Sven Nys, Paul Herygers, Erwin Vervecken en Mario De Clercq leggen uit. Die eerste twee zijn tevens de enige crossers die de prestigieuze trofee ooit in ontvangst mochten nemen.

22 reacties

  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Een overwinning van een wegwedstrijd staat toch wel iets hoger aangeschreven dan een paar overwinningen in zo'n beperkte sport als het veldrijden, dat stelt international geen zak voor he.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Probeer als wegrenner eens niet gedubbeld te worden in een veldrit. Wegrenners zijn gebuisde veldrijders. Ze geraken geen meter vooruit en dan gaan ze maar op de weg rijden. Waar de 3 rondes gewonnen worden door dezelfden, Vlaanderen en Roubaix verdeeld worden onder 2 renners, het WK elk jaar gewonnen wordt door Sagan. En wanneer Van Aert als hobby dan toch eens meerijdt in een proloog, wint hij van het ganse peloton, incluis Tony Martin.
  • Gabriel Daniels

    6 jaar geleden
    Als je als Waal de Ronde van Vlaanderen en de Amstel wint maak je zelfs geen kans!
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Greg de olympische medaille gestolen? Als de anderen recht blijven wint hij niet, dat is een feit. Maar recht blijven is ook een deel van wielrennen. Dat die anderen door risico's te nemen in de afdaling vallen kan Greg niets aan doen. Dus gestolen is in dezen een foute woordkeuze denk ik. Crossen is niet te vergelijken met weg of baan wielrennen.
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Wanneer je als Belg al één klassieker op de weg kan winnen , dan ben je een straffe ! Op de weg wint niet elke week dezelfde ...