© Romagnoli

6 tips tegen stinkende kinderschoenen

Een hele dag spelen, lange wandelingen en flinke temperatuurschommelingen…De schoenen van je kids kunnen ook in de winter last krijgen van geurtjes. Met deze tips zijn stinkende kinderschoenen verleden tijd!

cityfashion

Kies voor het juiste materiaal

Zweetvoetjes beginnen vaak bij het foute materiaal van de schoenen. Ademende materialen zoals leder of daim zijn een slimmere keuze dan synthetische materialen. Ook de binnenkant van een schoen kan verraderlijk snel doen zweten. Je kiest beter voor een schoen zonder al te dikke voering, de koude kan je nog altijd bestrijden met een dikke sok!

Laat ze correct drogen en overweeg inlegzooltjes

Zijn de schoenen van je kids nat geworden? Vieze geurtjes liggen op de loer. Laat de schoenen lang genoeg drogen op een droge plek. Let op: plaats ze niet bij de radiator (leer en daim kunnen hierdoor namelijk beschadigd worden). Het klinkt misschien logisch, maar de meeste geurtjes stapelen zich op aan de onderkant van de schoen. Wasbare en/of verwisselbare inlegzooltjes verhelpen dit probleem.

Liever een alternatief dat langer meegaat? Zooltjes uit cederhout werken schimmelwerend. Minder kans op stinkvoetjes dus!

Extra tips & tricks

Voetpoeder, een antibacteriële spray of good old zuiveringspoeder kunnen al een heel eind helpen tegen zweetgeurtjes. Het proberen waard: leg na het dragen enkele wasverzachterdoekjes of ongebruikte theezakjes in de schoenen van je kids. Die maken komaf met geurtjes én slorpen overtollig vocht op. De Sint zal blij zijn met zoveel frisse kinderschoenen!

5 stuks voor je kids die de investering waard zijn

© Lemon Beret

Basics die lang meegaan? Altijd een win-win situatie. Daarom kan het geen kwaad om iets meer geld uit te geven aan bepaalde mode-items voor je kids. Deze stukken zijn alvast de investering waard!

Een goede winterjas en warme sweater

Een degelijke winterjas is altijd dubbel en dik zijn geld waard. Investeer in een basic model, een warme parka bijvoorbeeld, in een neutrale kleur zodat je erop los kan combineren. De ideale winterjas heeft een kap (je weet nooit hoe het weer kan omslaan) en een rits van degelijke kwaliteit.

Een warme sweater kan je kleine spruit altijd gebruiken. Met quote, print of net basic? Een sweater blijft favoriet tijdens koude schooldagen.

Jeans versus jogging

Hét stuk dat in iedereen zijn/haar kast hangt? Jeans! Ook voor kids is het een belangrijke basic die echt niet mag ontbreken. Een jeans die perfect aansluit, de juiste wassing heeft en toch comfortabel zit vraagt nu eenmaal om een investering. Wij vinden ook niet de perfecte jeans in 1-2-3, dus neem de tijd om de juiste jeans te vinden voor je kids.

Playdate of schooluitstap naar de kinderboerderij? Een stijlvolle joggingbroek gaat langer mee dan die printed legging.

De perfecte sneaker

Enorm veelzijdig, comfortabel en trendy? Kies voor een sneaker! De perfecte sneaker ziet er niet alleen tof uit, je kids moeten kunnen spelen zonder pijnlijke voetjes.

Investeer in een model met rubberen neus en zool, dat is slijtvaster. Een stevig hielstuk dat de voet op zijn plaats houdt en een makkelijke sluiting zorgen voor uren speelplezier.

Kids: hier moet je op letten als je pantoffeltjes koopt

© Collegien

Lange schoolvakanties, gezellig thuis zitten, schoentje zetten voor Sinterklaas…Pantoffeltjes zijn momenteel de beste vriend van je kinderen! Van een stevige zool tot makkelijke sluiting, hier moet je op letten als je pantoffeltjes koopt.

Stevige kwaliteit

Ondanks dat ze vooral dienst doen op de speelmat binnen, is het toch belangrijk dat de pantoffeltjes van een goede kwaliteit zijn. Een stevige, rubberen zool met anti-slip laag gaat langer mee en voorkomt valpartijen. Sluiting aanwezig? Zorg dan dat je kids deze zelf makkelijk kunnen openen en sluiten (velcro is een echte kindervriend).

Kies voor een zachte binnenkant zonder schurende randen. Het materiaal hoeft trouwens niet super warm te zijn, want je kids zitten sowieso al binnen en meestal dragen ze sokjes. Een te warme pantoffel zorgt voor wrijving en blaren.

Het (kinder)oog wil ook wat

Laat je kinderen altijd een keertje passen in de winkel! Pantoffelmaten zijn enorm verschillend en ze moeten echt goed zitten. Het kinderoog wil natuurlijk ook wat. Die grappige berenpoten of vrolijke kleuren spreken nu eenmaal meer aan dan een muisgrijze instapper. Als ze hun pantoffels mooi vinden, dragen ze ze sneller (weeral een driftbui uitgespaard).

Tip: vervang pantoffels regelmatig. Na het dragen kan de zool doorzakken wat zorgt voor pijnlijke hieltjes.

Bij leuke pantoffels hoort natuurlijk een nog leukere pyjama!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle