© Google Streetview

Twaalf slachtoffers naar ziekenhuis na CO-vergiftiging

Twaalf bewoners van een appartementsgebouw in de Lange Leemstraat werden zaterdagochtend getroffen door een CO-vergiftiging.

il

De hulpdiensten werden zaterdagochtend rond 8.30u naar een appartementsgebouw van vier verdiepingen in de Lange Leemstraat gestuurd. Een aantal mensen was onwel geworden. Het volledige gebouw, waar 27 personen staan ingeschreven, werd ontruimd. Vijf slachtoffers, allen bewoners van de derde verdieping, werden met ernstige CO-vergiftiging naar het UZA gebracht, zeven anderen werden voor preventieve zorgen naar het Sint-Vincentiusziekenhuis vervoerd.

Niemand verkeerde in levensgevaar. De bewoners die geen medische zorgen nodig hadden, konden terecht bij familie of vrienden. Voor twee bewoners zocht de politie opvang tot het gebouw werd vrijgegeven.

De brandweer verluchtte het appartementsblok en detecteerde het probleem bij een verwarmingstoestel op de tweede verdieping van het gebouw. Eandis kwam ter plaatse en sloot de bewuste gasboiler af. Om 16.20u werd het pand veilig bevonden en mochten de bewoners terug naar hun appartementen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER