Standard blijft steken op een gelijkspel tegen Antwerp

Standar en Antwerp hebben 1-1 gelijk gespeeld op de 17e speeldag. Orlando Sa zette de Rouches voor de rust op voorsprong, maar Hairemans bracht Antwerp vanop de stip langszij. In de slotfase kreeg Standard nog een vederlichte strafschop, maar Bolat stopte de elfmeter van Sa.

rahe

HERBELEEF. Standard - Antwerp met videobeelden

Met Antwerp en Standard stonden de nummers vijf en zes in de rangschikking tegenover elkaar. The Great Old begon aan de partij met een punt voorsprong op de Rouches, die hun opmars wilden verderzetten. Dat moest wel zonder de geschorste Mpoku gebeuren, Luchkevych kreeg net als in de beker het vertrouwen. Bij Antwerp ontbraken een rist geblesseerden, maar Van Damme kreeg tegen zijn ex-club wel een basisplaats van coach Laszlö Bölöni, eveneens ex-Standard.

In een sfeervol Sclessin kregen we een evenwichtig wedstrijdbegin te zien. Haroun, die als hangende spits fungeerde, zorgde na vijf minuten voor het eerste schot op doel. Ochoa pareerde met de voeten. Standard reageerde met een uitstekende kopkans voor Sa, maar de Portugese aanvaller mikte over. Niet veel later ging Agbo zijn kans, maar zijn pegel zoefde naast. Standard moest halverwege de eerste helft verder zonder Edmilson, die na een uitstekende tackle van Yatabaré slecht neerkwam en niet verder kon. Verloren zoon Badibanga kwam de flankspeler vervangen.

Antwerp voetbalde goed mee, maar de beste kansen waren wel voor Standard. Sa scoorde nu wel, maar werd terecht afgevlagd voor nipt buitenspel. De Portugees was het daar niet mee eens en vroeg voor een videoref. Hij kreeg echter geen gehoor. Op slag van rust haalde de spits zijn gram. Luchkevych zette uitstekend voor, Sa ontdeed zich van Batubinsika en verschalkte Bolat.

The Great Old moest vol aan de bak na de pauze, vooral Hairemans probeerde het vanop afstand. Ochoa hield zijn netten lang ongeschonden, maar dan ging de bal op de stip. Hairemans zette zich achter de elfmeter en knalde met wat geluk de 1-1 tegen de touwen. Standard ging vol op zoek naar de zege en kreeg in de slotfase een onterechte strafschop. Bolat stopte de bal echter en ook de rebound ging over, het bleef 1-1.