Ruzie om sleutel raakt niet opgelost en dus kiest voetbalclub voor drastische oplossing

© ddl

FC Melsbroek ligt op ramkoers met het gemeentebestuur. De oorzaak? De club krijgt geen sleutel van de vluchtdeur van haar kantine en moet de deur daardoor steevast barricaderen met ladders en palen. Ook de omheining rond de club sluit onvoldoende.

Dieter De Beus

Het wil maar niet boteren tussen het clubbestuur van FC Melsbroek en de lokale beleidsmakers van Steenokkerzeel. Het clubbestuur voelt zich al enige tijd ondergewaardeerd en ook de verhuis naar het nieuwe complex aan de Wylder, nadat Brussels Airport de voetbalterreinen terug opeiste, liep niet van een leien dakje. “We zouden een derde trainingsveld krijgen”, zegt voorzitter van FC Melsbroek Henri Vandervorst. “Maar daar kwam helemaal niets van in huis.” Maar de problemen die zich vandaag stellen, zijn van een geheel andere aard.

Veiligheidsprobleem

Sinds september kampt het clubbestuur immers met een veiligheidsprobleem. SP.A kaartte dat tijdens de vorige gemeenteraad aan. “De club kan zijn kantine al twee maanden niet afsluiten”, klinkt het bij de oppositiepartij. Voorzitter Henri Vandervorst en ondervoorzitter Jean Watzeels onderschrijven het probleem. Zij komen zondag extra vroeg naar de club om de barricades van de vluchtdeur te verwijderen, alvorens de eerste ploeg moet aantreden tegen Aarschot. Ze vertrekken ook pas als laatste op de club om na het opruimen, een ladder en enkele palen achter de vluchtdeur te steken. “Dat doen we op zowat alle voetbaldagen”, zegt Vandervorst. “We kunnen niet anders, want de gemeente weigert ons de sleutel van de vluchtdeur te geven, hoewel de kantine – en dus ook de deur – eigendom zijn van de club.”

De vluchtdeur wordt ook gebruikt als toegang tot het terras, waar de supporters een sigaretje gaan roken tijdens de pauze of na de wedstrijd. “De vluchtdeur kan open van binnen naar buiten. Maar van buitenaf kan je niet terug naar binnen omdat de deur steeds in het slot valt en wij niet over de sleutel beschikken. Zogezegd omdat we die kwijt speelden. Een slechte grap, want wij hebben die sleutel nooit ontvangen. Het gevolg is dat mensen vanaf het terras niet opnieuw naar binnen kunnen, tenzij met hulp van binnenuit. Of we moeten de deuren wagenwijd laten openstaan, maar dat is bij deze temperaturen geen optie.”

Makkelijk doelwit

Dit maakt het clublokaal ook tot een makkelijk doelwit voor dieven, die in september al eens hebben ingebroken. “Dieven boorden een klein gaatje in het raam en konden zo de deur van binnenuit openen. Ze gingen uiteindelijk aan de haal met onze kassa, die gelukkig al leeg was gemaakt. Een slot zou dat probleem meteen verhelpen.”

De vluchtdeur is ook niet het enige probleem op de club. “De poortjes van de omheining zijn een grap. Je kan de paaltjes zo opzij duwen en uit het slot heffen, waarna de deuren openzwaaien en iedereen vrij op de site kan”, klinkt het.

Het gemeentebestuur is inmiddels op de hoogte van de problemen en belooft daar snel een mouw aan te passen. “Er is inderdaad een miscommunicatie geweest met betrekking tot de sleutel”, zegt schepen van Sport Geert Laureys (Klaver - N-VA). “We laten snel een sleutel bijmaken, zodat de club de deur kan sluiten. De poortjes rond de site zullen we op hun beurt verstevigen, zodat ze niet meer uit het slot kunnen geduwd worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen