Dirigent James Levine
Volledig scherm
Dirigent James Levine © AP

Wereldberoemde dirigent James Levine geschorst na nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik

De Metropolitan Opera in New York heeft de wereldberoemde dirigent James Levine zondag geschorst. Verschillende mannen kwamen dit weekend naar voren met beschuldigingen dat Levine hen misbruikte toen ze tieners waren.

7 reacties

  • Ronald Rens

    6 jaar geleden
    Laat me niet lachen. Ik heb de vioolconcerti van Mozart/Levine/Deutsche Grammophon van in de jaren tachtig. En toen was hij al jààren bezig ! Los van de schuldvraag - waar we ons niet over kunnen uitspreken, en het vermoeden van onschuld blijft tot de schuld bewezen is - : wie van al de commentaargevers hier kènt überhaupt deze dirigent ? Harm Tim, mag ik even je kristallen bol? Want jij wéét dus dat de man schuldig is. Staat de brandstapel al klaar ?
  • Harm Tim

    6 jaar geleden
    Mooi, weg met dat soort mannen, opruimen. We gaan eindelijk de goede kant op.
  • Erik Claessens

    6 jaar geleden
    Zo een beroemde dirigent aanklagen, brengt natuurlijk enorm veel geld op.
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Hij zwaaide zijn stokje wat hevig over en weer.
  • krindl

    6 jaar geleden
    33 j later klacht ??? in ieder geval, als ge die man ziet, tja, dan kunt ge niet anders dan op die manier "iets" beleven….een hoerenkot zou hem nog de toegang weigeren….zo'n lelijk individu !! Toch weeral klachten, veel te laat en vermelden v naam en toenaam…ander artikel mishandeling door politie, dan zijn het weer de initialen alleen….k begrijp dat niet !!!