kos
Volledig scherm
© kos

Hoe groter je gemeente, hoe minder kans op leefloon van OCMW

BinnenlandOCMW-cliënten maken in de ene gemeente minder kans op een leefloon dan in andere. Dat staat in het 'Jaarboek 2017, armoede en sociale uitsluiting' van de UAntwerpen. De onderzoekers pleiten voor een eenvoudigere toekenning van steun en waarschuwen voor privatisering.

22 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Mensen met geen Belgische of dubbele nationaliteit zou men alle privileges moeten ontkennen en met directe ingang. Zou een groot gat in de begroting schillen en daarbij geven die mensen zelf aan niet bij België te willen horen, dus zouden ze bijgevolg ook geen aanspraak mogen maken op het sociaal veiligheidsnet. Dat is niet extreem, dat is doodnormaal in elk land behalve België.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    ga eens als belg gehandicapte hulp vragen word geweigerd indien je een spaarcent hebt dank zij familie zelfs verzorging aan huis is niet voor spaarzamen
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    @roland peeters:wij hebben ons leven lang gewérkt voor die pc,iPhone en auto die inmiddels 22 jaar oud is en omdat nu ons pensioen ontoereikend is om onze rekeningen te betalen en onze kinderen ons een weekje vakantie gunnen moeten wij ons dat ontzeggen,schaam jezelf!!!!en stop met vergelijken,domoor,in oostblok kost een brood geen 100bf!!!!oikofoob
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Leefloon afschaffen. Eerst werken, dan krijgen. Met de sociale voordelen erbij krijgen die bijna zoveel als iemand die zijn hele leven heeft gewerkt en afgedragen. Dit land is één grote schande geworden. Profiteurs krijgen hier alles.
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Na de gemeenteraadsverkiezingen gaan de opdeciemen snel de hoogte in huidige toestand is onhoudbaar.