Carl Devos.
Volledig scherm
Carl Devos. © Koen Broos

OPINIE Carl Devos: "Onze politiek wordt verlamd door verkiezingskoorts"

De Wetstraat is bloednerveus. De zenuwen staan gespannen. In Antwerpen trekt een moddercampagne voorbij. Zelfs binnen Samen, het kartel van Groen en SP.a, is het niet gezellig. In de Vlaamse regering zorgen meningsverschillen tussen CD&V en N-VA over de onderwijsdossiers voor ergernis. Minister Crevits stelde haar grote onderwijshervorming uit, omdat het werkveld daar om vroeg, maar ook omdat anders de N-VA-schaduwminister van onderwijs alle problemen naar haar zou gooien. Binnen Michel I zijn de relaties tussen de twee grootste partijen, na een korte dooi, weer helemaal verzuurd. De Wever en Beke delen elkaar kletsen uit, en binnen de regering zorgt de uitvoering van het Zomerakkoord voor veel spanning. CD&V wil, met allerlei kritiek in de hand, heel wat passages bijsturen, Open VLD en N-VA hebben daar weinig oren naar.

68 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    De twee grootste partijen? Er is maar één grote partij, de N-VA. En daar hebben de andere partijen het lastig mee. Daarom dat hun wens is voor 2017 en 2018, CD&V, VLD, Groen en sp.a. Nu nog de N-VA proberen schade toe te brengen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Niet gaan stemmen levert niets op. Dat is automatisch in het voordeel van de grootste partij. Niet gaan stemmen is dus een stem voor de N-VA en een stem voor meer van hetzelfde. Iedereen moet maar voor zichzelf uitmaken of hij dat wil. Maar als je verandering wil moet je gaan stemmen.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Onze politiek is ROT. Gewoon door de versnippering in de vele partijen, regeringen en parlementen. En vooral omdat er meer en meer naar boven komt van wat die verdienen en links en rechts nog bijsnabbelen. Ongelooflijk dat er dan nog over die enkele honderden euros wordt gezeverd die de gewone man zou mogen/kunnen bijverdienen. En de verkiezingen zijn zinloos, ze doen achteraf toch hun eigen goesting !
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    En na de verkiezingen van het zelfde laken een pak !
  • Lilianne Van Neylen

    6 jaar geleden
    Allemaal kiezen om NIET gaan te stemmen. Daar wil ik graag aan meedoen! Wel gaan stemmen heeft hier toch geen enkele zin. Partijtjes met 12% van de stemmen kunnen hier miljoenen belastingen heffen, kunnen zomaar miljoenen euro’s voor electriciteit laten bijbetalen door de bevolking voor fouten die een ander partij gemaakt heeft die ook geen democratische meerderheid hadden. Dus wat voor zin heeft dat kiezen in dit land?