Donald Trump.
Volledig scherm
Donald Trump. © EPA

Advocaat Trump: "President kan rechtsgang niet belemmeren"

Volgens de advocaat van Amerikaans president Donald Trump, John Dowd, is het voor een president onmogelijk om de rechtsgang te belemmeren. "Hij is immers het hoofd van de wetshandhaving." Dowd reageert daarmee op een controversiële tweet van Trump, die erop leek te wijzen dat Trump wist dat Michael Flynn in februari tegen de FBI gelogen had over zijn Russische contacten.

18 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Haha, wie gelooft nu dat die advocaat die tweet geschreven heeft? Om 6.19 u. 's ochtends: lag die bij Trump in bed misschien? En @Fons Casteels: niemand verwijt Trump persoonlijk dat Flynn tegen de FBI gelogen heeft, maar Trump heeft wel al die tijd verzwegen dat hij WIST dat Flynn tegen de FBI gelogen heeft, en in dat licht is zijn vraag aan Comey "to let it go" en het daaropvolgende ontslag van Comey plots heel betekenisvol.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Zoals voorspeld, de gebruikelijke reacties die de feiten weer verdraaien... Trumps eigen tweet: 'I had to fire Flynn because he lied to the FBI and the vice president.' Dit gaat vooraf aan zijn ontslag, het gebeurde dus voor 13/2. Niet zes maand later. Feit.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Ik probeer het nog één keer, voor wie door de bomen het bos niet meer ziet. Flynn nam ontslag uit het Witte Huis op 13 februari 2017. Kan Trump dan verantwoordelijk gesteld worden voor het feit dat Flynn enkele maanden later tegen de FBI zou liegen? Stel je voor: een werkgever ontslaat een werknemer. Zes maanden later pleegt die werknemer ergens een diefstal, en de werkgever wordt aansprakelijk gesteld omdat hij wist dat zijn intussen ex-werknemer ergens zou gaan stelen.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Hilarischer moet het echt niet worden. Omdat Mueller pas werd aangesteld op 17 mei kan Flynn niet tegen de FBI gelogen hebben? Want FBI is opgestart toen Mueller werd aangesteld? Het gaat sommigen echt wel het petje te boven.
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Is geldende voor die advocaat die aldus niet onder doet voor een pak aan leugens om zijn broodheer te dienen. Van Trump weten we allen dat die geen pakje boter op zijn hoofd heeft maar meer dan een vrachtwagen van dat goedje.