Zuid-Korea stelde vorige week al dat de geteste Hwasong-15-raket een afstand van meer dan 13.000 kilometer kan overbruggen.
Volledig scherm
Zuid-Korea stelde vorige week al dat de geteste Hwasong-15-raket een afstand van meer dan 13.000 kilometer kan overbruggen. © Photo News

NAVO waarschuwt: "Noord-Koreaanse raket kan ook Europa raken"

Noord-KoreaDe intercontinentale raketten van Noord-Korea kunnen volgens de NAVO niet alleen de VS, maar ook Europa bereiken. Dat blijkt uit de rakettest van vorige week. Vandaag beginnen de VS en Zuid-Korea aan hun grootste gezamenlijke luchtmachtoefening ooit. Noord-Korea dreigt met een "verschrikkelijke vergelding".

79 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het lan dus zijn dat er in de toekomst een kernkop door de voordeur vliegt?
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Misschien zullen de linkse VS/Trump-bashers nu wel eens twee keren nadenken voor aleer Noord-Korea te vriend te houden. Wie zal er anders andermaal ons arm continent beschermen tegen deze roekeloze vijand ...
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    Nu zullen die Trump-criticasters al heel wat milder zijn...Of wil je gans je leven nog in angst blijven leven omdat er ergens een vetkwab is die het in zijn hoofd kan halen om Brussel, hoofdstad van Europa eens in de as te leggen?
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Maar dat klopt niet, zijn laatste raket vliegt een paar km ver ? Bronnen van noord Korea zijn even betrouwbaar dan van de nato/NAVO, dat hebben we gezien met hun berichtgeving over Rusland.
  • John Rogers

    6 jaar geleden
    Door wie de NAVO georchestreerd wordt is al lang gekend. Deze nieuwswaarde is aldus meer propaganda van datzelfde zich zal blijven herhalen.