Genoeg van de chocolade, speculaas en mandarijntjes van de Sint? Dit kan je er nog mee doen
De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest.
Restjes chocolade over? Wat dacht je van een chocoladefondue met donkere of bruine chocolade of een mousse met witte chocolade.
Chocoladefondue
Bereidingswijze:
De chocolade smelt je best au bain-marie of telkens 20 à 30 seconden in de microgolfoven tot die helemaal zacht, glad en lopend is. Snij vervolgens fruit zoals aardbeien, banaan, appel, druiven of ananas in stukjes. Zelfs restjes koekjes of speculaas kun je in de gesmolten chocolade onderdompelen. Dit is natuurlijk meteen ook een handige manier om de mandarijntjes die overschieten weg te werken.
Witte chocolademousse (recept via Lekker van bij ons)
Ingrediënten (voor 4 personen):
200 g chocolade200 g eiwit(ten)150 g suiker200 ml room4 muntblaadjeswater
optioneel: enkele verse frambozen
Bereidingswijze:
Confituur van mandarijn en appel (via Madame Confituur)
Ingrediënten (voor 3 potjes van 230 ml):
350 ml sap van mandarijnen (ongeveer 12 stuks) (uitpersen zoals een sinaasappel)300 g moesappels (liefst zure, zonder schil en zonder klokhuis)4 takjes muntsap van 1 limoen340 g confituursuiker (verhouding 2:1)
Bereidingswijze:
Mocktail met Crodino en mandarijn (via Jamie Magazine)
Ingrediënten (voor 4 personen):
crushed ice (maal ijsblokjes fijn tussen een theedoek op een plank)9 mandarijnen4 flesjes Crodino, dat is een alcoholvrij Italiaans bitterzoet aperitiefdrankje4 blaadjes verse munt
Bereidingswijze:
Sinterklaas brengt ook vaak speculaas mee in zijn grote zak. Heb je je buikje al rond gegeten aan de koekjes? Dan kun je misschien de speculaas eens gebruiken in een ontbijtsmoothie of een kindvriendelijke tiramisu.
Speculaassmoothie (via veganchallenge.nl)
Ingrediënten (voor 1 persoon):
1 banaan50 gram speculaas of een handvol pepernoten30 gram havermout250 milliliter amandelmelkSnuf kaneel
Bereidingswijze:
Tiramisu voor kinderen én hun ouders natuurlijk (recept via Francesa Kookt)
Ingrediënten (voor 4 à 6 personen):
4 scharreleieren100 gr fijne suiker250 gr mascarpone losgeklopt en op kamertemperatuur100 ml chocolademelk2 tl amandelextract20 speculaasjescacaopoeder en speculaasbrokken om te garneren
Bereidingswijze: