‘Benni Bennazzi’ wint BK Balense Reus eten en krijgt Harley Davidson

© Tommy Maes

Ben Meulders uit Retie heeft het Belgisch Kampioenschap Balense Reuzen eten gewonnen. Hij kreeg de reuzenhamburger op in 4 minuten en 29 seconden. De prijs voor de Belgische kampioen is niet min: een Harley Davidson-motorfiets van 10.000 euro.

Tommy Maes

In de parochiezaal van Balen-Rosselaar vond zondagnamiddag de finale plaats van het Belgisch Kampioenschap Balense Reuzen eten. De Balense Reus is een reuzenhamburger van 1100 gram die bestaat uit een gigantisch broodje, zes hamburgers, saus, smeltkaas, sla, tomaten en ei. Normaal gezien zitten er ook frieten bij, maar voor het kampioenschap vallen die weg zodat iedere deelnemer hetzelfde gewicht voor de kiezen krijgt.

Uiteindelijk haalt Ben Meulders uit Retie, ook bekend als Benni Bennazzi , de scherpste tijd. “Eigenlijk zag ik het aan het begin van de finale niet zitten, want het duurde lang voor ik aan de beurt was”, vertelt Ben. “Ik had zelfs geen honger, maar ik vloog er toch in. Eenmaal bezig lukte het wel. Ik ben gewoon blijven doorduwen zonder na te denken. Enkel happen en slikken. Bovendien kreeg ik veel aanmoediging van mijn supporters. Zonder hen was het niet gelukt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen