Studenten moeten examen overdoen na brandje op faculteit rechten

© SLN

Ongeveer 300 Gentse studenten van de faculteiten Politieke en Sociale Wetenschappen en Rechten zijn maandagochtend geëvacueerd nadat er rookontwikkeling was vastgesteld op de faculteit in de Universiteitsstraat. Uiteindelijk bleek het slechts om een klein brandje te gaan in de liftcabine. De studenten van wie het examenformulier nog niet ingediend was, zullen in de namiddag een herkansing krijgen.

kidr, sln

De studenten van de richtingen Politieke en Sociale Wetenschappen en Rechten met herexamens werden maandag rond 10u opgeschrikt door een hevige rookgeur in het examenlokaal. Er was een defect in de liftcabine, en daarbij was veel rookontwikkeling ontstaan. Uit voorzorg besliste de universiteit om iedereen te evacueren, waardoor in een mum van tijd 300 studenten verzamelden op de Kouter.

Het probleem in de lift was snel onder controle, en na ruim driekwartier mochten de studenten de faculteit weer betreden. Na overleg werd beslist om de studenten die hun examenformulier nog niet hadden ingediend, in de namiddag te laten herkansen.

Op dit ogenblik wordt nog onderzocht wat de oorzaak was van het defect. De brandweer is nog steeds ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen