AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump haalt slag thuis: inreisverbod voor zes moslimlanden bekrachtigd

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een slag thuisgehaald. Het inreisverbod van burgers uit zes moslimlanden naar de Verenigde Staten is bekrachtigd door de Supreme Court. Het gaat om burgers uit Iran, Libië, Syrië, Jemen, Somalië en Tsjaad. 

57 reacties

  • Mus La

    6 jaar geleden
    De oorzaak van alle ellende in de wereld is veroorzaakt door Bush. (Oorlog Irak). Dit tegen alle resoluties in van de VN. Hoeveel vluchtelingen heeft Trump binnengelaten: 0 Nu zeggen dat Trump een goeie is erover
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Hij begint zijn gram te krijgen.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Met wat Trump in het MO van plan is, zal hij zijn inreisverbod nog hard nodig hebben. Hij weet maar al te goed dat het daar desastreus gaat worden.
  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    Zolang hij enkel landen op de lijst zet waar hij geen belangen heeft is deze lijst totaal ongeloofwaardig. Oogverblinding voor zijn goedgelovige volgelingen. Haat en nijd zijn zijn nieuwe versie "brood en spelen".
  • Romain Nolf

    6 jaar geleden
    Als er hier in Europa oorlog was den 1sten en2den Wereldoorlog ! Moest iedereen zijn eigen land verdedigen ! Daar loopt iedereen weg van het probleem ! En komen naar hier of een ander land in Europa , niet naar Zwitserland of Monaco daar mogen ze niet binnen.
  1. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    9

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    14

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”