Sportwagenfabrikant Lamborghini presenteerde de SUV vandaag.
Volledig scherm
Sportwagenfabrikant Lamborghini presenteerde de SUV vandaag. © AFP

Lamborghini lanceert snelste SUV ter wereld

Voor het eerst in 25 jaar heeft de Italiaanse sportwagenbouwer Lamborghini weer een SUV gelanceerd. En wat voor één! De topsnelheid van de Urus bedraagt maar liefst 305 kilometer per uur dankzij een verbrandingsmotor met twee turbo's.

10 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Met al die snelheid controles zal dat een flinke duit opbrengen voor de staat. Maar toegeven een mooi stukje techniek, speelgoed voor de rijken die dank zij de Tax-shift zoiets kunnen betalen met ons geld. Maak eens een SUV die echt maar 3 lifter verbruikt onder normale gebruik omstandigheden en dan pas ben je goed bezig.
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Waarom is dat nodig, we mogen ocharme 120 km/u op de snelweg rijden, waarom moeten die dan zo hard kunnen rijden?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @chris delanghe ,nooit in zo'n bolide van +600 pk gezeten ,geloof mij ,die staat sneller stil dan je kijken kan ,remsysteem en remklauwen zijn van een heel ander formaat en kracht dan gewone wagen,de vertraging is zo ,als je niet gewoon bent kan je maar beter niet net van een diner komen en mee te rijden, kan je best zakje meenemen.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    pffft....zo lang die geen 1002 pk heeft en nog sneller optrekt, koop ik er geen...
  • marc werbrouck

    6 jaar geleden
    De elite wordt op haar wenken bediend. Waarschijnlijk nog een premie van onze staat erbij net als voor de Porsche hybride...