© Shutterstock

Weduwnaar hangt emotionele oproep aan bord supermarkt: “Wie heeft er nog plaats voor mij om kerst te vieren?”

Een weduwnaar heeft heel wat mensen hun harten beroerd met een hartverscheurend zoekertje. De man hing een briefje op in zijn dichtstbijzijnde supermarkt met één simpele vraag: “Wie heeft er voor een eenzame gepensioneerde een plaatsje om kerst te vieren?”

mrra

De kersttijd komt eraan. Voor heel wat mensen een mooie gelegenheid om nog eens bij elkaar aan tafel te schuiven en te vieren. Maar voor anderen is de eindejaarsperiode een eenzame aangelegenheid, omdat ze hun familie zijn verloren of omdat ze geen plaatsje vinden om mee te vieren. Want wat doe je wanneer er niemand meer is om een kerstfeest mee te delen?

In ieder geval niet bij de pakken blijven zitten, zo moet een weduwnaar uit Berlijn gedacht hebben. Zijn plan was duidelijk: een vrij plaatsje vinden aan de kersttafel bij een onbekend gezin. Daarom schreef hij een zoekertje neer, dat hij in het zicht hing bij de plaatselijke supermarkt. Daarop stond het volgende te lezen: “Waar kan een eenzame gepensioneerde nog een plaatsje vinden op Kerstmis? Om in kleine kring mee feest te vieren?”

Twintiger vindt en verspreidt

Toen de 27-jarige Lisa het briefje zag hangen, was ze meteen geëmotioneerd. “Ik was even van mijn melk na het bericht”, zo vertelde ze aan de Stuttgarter Nachrichten. Ze besloot een foto te trekken van het briefje en het beeld op haar Facebookpagina te delen. In een mum van tijd is de foto meer dan zesduizend keer gedeeld.

“Ik heb van honderden mensen een bericht gekregen, om te zeggen dat ze een plaatsje vrij hadden voor de man. Ik had nooit gedacht dat er ooit zoveel mensen op zouden reageren. In de supermarkt zou er misschien ooit iemand gekeken hebben. Of zou het nooit opgevallen zijn”, vertelt ze. De 27-jarige bracht de oudere man zelf op de hoogte. “Zodat hij niet overstelpt zou worden door de kracht van sociale media. Hij was heel erg ontroerd en was dolblij dat er zoveel mensen gereageerd hebben.”

Ze bekijken nu samen alle voorstellen en kiezen er een fijn plekje uit, waar de man mee kerst zal mogen gaan vieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer