Nieuwe winterprik vanaf vrijdag: sneeuwtapijt van 5 cm op komst

© BELGA

We staan voor een nieuw winters weekend. Na enkele warmere dagen stroomt de kou vrijdag terug binnen en valt er in de Ardennen opnieuw sneeuwpret te beleven. Ook bij ons kan het in de ochtend even wit kleuren.

Chris Snick

Donderdag kan het aan zee nog tien graden worden en valt er regen. “Zelfs in de Ardennen gaat het regenen en verdwijnt de sneeuwlaag van vorig weekend”, zegt weerman David Dehenauw. “Maar vanaf vrijdag wordt het opnieuw winters. De wind draait naar het noordwesten en overal in het land valt winterse neerslag: ­korrelhagel of natte sneeuw. ­’s Avonds of ’s nachts kan die sneeuw ook in Vlaanderen even blijven liggen. Opletten op de weg dus. Al zal de sneeuw overdag wel verdwijnen, omdat het dan tussen drie en vijf graden wordt.”

In de Ardennen valt er wel heuse sneeuwpret te beleven. “Ik verwacht zeker vijf centimeter sneeuw”, zegt Dehenauw. “Of er net zoals vorig weekend opnieuw geskied kan worden, kan ik nog niet zeggen. Het is nog te vroeg om een goed zicht te hebben op de precieze neerslaghoeveelheden. Maar het zal er sneeuwen en wat er valt, blijft liggen. Want overdag halen ze er met moeite het vriespunt en ’s nachts zakken de temperaturen er tot min zes.”

Ook na het weekend blijft het koud. “Dan blijven we in Vlaanderen rond de drie à vijf graden hangen, wat iets te koud is voor de tijd van het jaar. In de Ardennen blijft het vriezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen