© Photo News

Mario Götze onder vuur na wanprestatie voor Duitsland: “Hij brengt helemaal niets bij”

Mario Götze speelde niet te best voor de Duitse nationale ploeg tegen Noorwegen, en ligt dan ook fors onder vuur in de Duitse pers. Met name ex-doelman Jens Lehmann, tegenwoordig analist, was snoeihard voor de Dortmund-speler: “Hij brengt helemaal niets bij.”

jvh

Duitsland won de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen zondagavond nochtans met 3-0, maar de prestatie van Götze was niet te best. De 24-jarige moest van bondscoach Jogi Löw opdraven als spits, en werd amper betrokken in het spel van de Mannschaft. Thomas Müller stal dan ook de show met twee doelpunten en een assist.

Reden genoeg voor Jens Lehmann om Götze in het vizier te nemen: “Ik heb van hem geen enkele sprint gezien, helemaal niets. Hij geeft me altijd het gevoel dat hij niet doet. Dat is toch zeer ontgoochelend. Hij krijgt altijd steun van de bondscoach en van de ploeg, maar dan moet hij het ook op het veld laten zien. Vandaag bracht hij helemaal niets bij, tot hij twintig minuten voor tijd uit zijn lijden verlost werd met een wissel.”

Het zijn dus roerige weken voor de Dortmund-speler, die deze zomer terugkeerde naar zijn ex-club na een mislukt avontuur bij Bayern München, maar voorlopig nog niet in actie mocht komen voor de Borussen.

Bondscoach Löw: “Matchritme nodig”

Bondscoach Löw nam zijn protegé daarop in bescherming: “Ik zie hem dagelijks beter worden op training. Ik zie weer een glimlach op zijn gezicht, hij heeft weer plezier in het spel. Als hij terug matchritme in de benen heeft, zal hij wel weer laten zien wat hij kan. Maar goed: hij heeft tijd nodig, hij heeft bij Bayern relatief weinig gespeeld.

Götze reageerde na afloop zelf ook: “De drie punten pakken was het allerbelangrijkste. OK, het was voor mij persoonlijk een moeilijke wedstrijd, maar da’s ook logisch als de tegenstander zeer laag staat en de ruimtes krap zijn. Dan wordt er meer op de flanken gespeeld. Als ik daar zou staan, zou het ook anders zijn. Natuurlijk had ik graag gescoord. Maar verder voel ik me goed. Ik mis nog wat wedstrijdritme, maar ik zit naar mijn gevoel toch al op 99,9 procent van mijn kunnen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer