Anne Winkeler
Volledig scherm
© Anne Winkeler

Geen 'Dagen Zonder Vlees' volgend jaar

Er komt in 2018 geen nieuwe 'Dagen Zonder Vlees'-campagne. Dat maken de organisatoren zelf bekend op hun website. Net als in 2014 willen ze een pauzejaar inlassen. "We willen fris blijven en kiezen er daarom voor om in 2018 onze campagne niet te herhalen. Wat de toekomst brengt zullen we nog zien." 'Dagen zonder vlees' was vorig jaar aan zijn zesde editie toe, toen engageerden meer dan 100.000 mensen zich om gedurende 40 dagen geen of minder vlees te eten.

32 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Je moet mensen niet proberen op te dringen om geen vlees te eten. Als je zelf geen vlees wil eten, mij goed. Maar laat anderen met rust en praat ze jou ideologie niet aan.
  • piet fluwijn

    6 jaar geleden
    Daar eet ik een steak op!
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Tja Piet devlieger, ze nemen liever een pilleke met 'supplementen' dan te zorgen voor een evenwichtige voeding MET vlees. Tot nader order en tot de volgende genetische fase hebben we nog altijd een omnivoren gebit. Mochten we graseters zijn, dan hadden we snijtanden die naar voor staan, geen hoektanden en 4 magen.
  • Cedric Minnaert

    6 jaar geleden
    Ik eet al 5 maand niks van dierlijke producten. Zowel geen vlees, melk, boter of eieren. Ik ben 31 jaar en ik heb me mentaal en fysiek nog nooit zo sterk gevoeld. Luister naar jouw lichaam mensen, niet naar wat ze u naar de mond praten. Denk er eens over na. Ne mens heeft tanden om planten te eten. Een kat of tijger heeft tanden om vlees te eten. Ons darmen zijn veel te lang om het vlees te verteren. Het rot in ons darmen. Plantaardig na 3 dagen uit ons darmen. Vlees blijft 3 weken plakken.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Het klimaat wordt verknald door schepen, vliegtuigen en grote industrieën. Niet door veeteelt en auto's. Een lekker stukje chateaubriand of iets dergelijks elke dag en ik voel me daar prima bij. Ik ken tonnen van die vegetariërs en milieufreaks en die zijn altijd ziek of zo ongeveer. Ik niet.