Slecht humeur? Dit eet je best om ervan af te komen

Op sommige dagen zit alles tegen. Toch hoef je op die momenten niet in zelfmedelijden te zwelgen. Voed jezelf met deze eetwaren en zeg je slecht humeur vaarwel.
door
annelore.dewitte
Leestijd 1 min.

Chilipeper

Foto Pixabay

Hoewel niet iedereen begint stralen bij de gedachte aan chilipeper, schijnt de vrucht toch een oppepper te zijn voor je humeur. Zodra we capsaïcine binnenkrijgen, de stof die chili pittig maakt, maken onze hersenen endorfine aan om het lichaam te kalmeren. Op zijn beurt kan endorfine een gevoel van welbevinden of geluk veroorzaken.

Zalm

Foto Pexels

Volgens verschillende studies is er een verband tussen depressieve gevoelens en een gebrek aan omega 3-vetzuren. Niet getreurd, die vetzuren kan je in zalm vinden. Wie genoeg zalm eet, wordt dus gelukkig.

Walnoten

Foto Pixabay

Walnoten zitten vol met serotonine, een stof die je in een oogwenk een vreugdevol gevoel kan geven. Bovendien hebben de noten ook op andere vlakken een gunstig effect.

Avocado

Foto Pixabay

Zoals eerder vermeld, zit zalm boordevol omega 3-vetzuren. Niet zo'n zin in dat visje? Ook avocado bevat de belangrijke vetzuren die je van je slecht humeur kunnen afhelpen. Wie de vrucht consumeert, kan er ook op andere vlakken voordeel uit halen.

Chocolade

Foto Pixabay

Het zal je wellicht niet verbazen, maar je kan je gelukkiger voelen na het verorberen van een stukje chocolade. Er zit namelijk anandamide in, een neurotransmitter die hetzelfde effect heeft als THC, ofwel het werkzame bestanddeel in marihuana. Smullen maar!