Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Van wereldtop naar ondermaats: leesniveau Vlaamse leerlingen in vrije val

OnderwijsVlaamse leerlingen presteren ondermaats voor begrijpend lezen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek. In vergelijking met tien jaar geleden is het gemiddelde niveau fors gedaald. Toen haalden Vlaamse kinderen nog de 8ste plek, nu is dat plaats 32.

128 reacties

  • Hilde

    6 jaar geleden
    Dat ligt aan de kinderen die geen vlaams kunnen spreken laat staan lezen, goede zet op de speelplaats hun eigen taal laten spreken Het zal zeker helpen
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Hypocrisie ten top!Enerzijds jammeren over achteruitgang leesvaardigheid en intussen anderstaligen die zelfs de BASIS van onze taal niet hebben hun brabbeltaaltje toe te staan op school!Misschien de anderstalige ouders eerst verplichten onze taal als thuistaal te leren, crevits!Durf nog eens te wijzen naar de Vlaamse leerlingen die het niveau onderwijs nog nét boven water houden! Telkens opnieuw bekennen de politieke pamperaars zelf hun volksverlakkerij en gepamper.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Die achteruitgang hoeft niet te verbazen ... En toch pleiten de trado's ervoor om anderstaligen nu ook hun eigen taal te laten gebruiken in de klas. Dat zegt genoeg over de verkiezingskoorts waardoor zij getroffen zijn. Hilde Crevits spreekt gewoon met een dubbele tong.
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    tja Nederlands praten in de klas hoeft niet meer...
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Ook liever lui dan moe...