Reizigers kiezen zilver als kleur voor nieuwe Brusselse metrostellen

De nieuwe metrostellen die in 2019 verwacht worden op het net van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen zilverkleurig zijn. De reizigers mochten zelf kiezen voor zilver of brons en het was uiteindelijk zilver dat nipt het meeste stemmen kreeg.

De nieuwe metrostellen prijken sinds 25 oktober op een grote foto in het premetrostation Albert. Daar werden twee metrostellen afgebeeld, een in het zilver en een in het brons. Vanaf 25 oktober tot 19 november konden de reizigers via voteformetro.be zelf de kleur van hun voorkeur kiezen. In totaal stemden 7.455 personen en werd zilver met een lichte voorkeur van 50,4 procent gekozen.

Met de komst van de metrolijn 3 en het stijgende rittenaantal volstaan de huidige 66 metrostellen niet. Om aan de vraag te kunnen beantwoorden, bestelde de MIVB 43 nieuwe voertuigen bij het Spaanse Construcciones y Auxiliar de Ferrocarilles. De eerste van die metrostellen komen in 2019 op het net.

Het is overigens niet de eerste keer dat de reizigers betrokken worden bij de look van MIVB-voertuigen. In de jaren zeventig mochten ze ook al mee beslissen over de kleuren binnenin de metrostellen en enkele jaren geleden nog over de bekleding van de stoeltjes in de trams.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen