Politie ontdekt illegale wapenverkoop op rommelmarkt in Genk: 2 peppersprays, 8 werpmessen, 22 boksijzers, 6 werpsterren, 7 vlindermessen en 10 springmessen

© Politie CARMA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politiezone CARMA heeft gisteren een groot aantal wapens in beslag op een rommelmarkt in Genk. Een van de standhouders verkocht ze er illegaal en onder de toonbank.

lmas

De politie kreeg een tip over illegale wapenverkoop op de wekelijkse rommelmarkt in De Kring in Waterschei. Gisteren bracht de politie een bezoekje aan de rommelmarkt en zocht er de bewuste standhouder op. Ze ontdekten er een verzameling van 61 wapens. Het gaat om 6 stroomstootwapens, 2 peppersprays, 8 werpmessen, 22 boksijzers, 6 werpsterren, 7 vlindermessen en 10 springmessen. Alle wapens zijn in beslag genomen.

De uitbaters, twee zestigers uit Lanaken, verkochten de wapens illegaal en onder de toonbank. Er wordt een PV opgesteld voor bezit en handel van verboden wapens. De uitbaters worden op een later tijdstip nog verhoord over de feiten. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen