Mike Janssen van Brouwerij Wilderen neemt de organisatie van Tournée Minérale onder vuur.
Volledig scherm
Mike Janssen van Brouwerij Wilderen neemt de organisatie van Tournée Minérale onder vuur. © rv / Borgerhoff

Brouwer schrijft open brief naar organisatie Tournée Minérale: "Gezondheidsfundamentalisten halen mijn naam door het slijk"

Brouwer en alcoholstoker Mike Janssen van Brouwerij Wilderen in de buurt van Sint-Truiden neemt het in een open brief op tegen de organisatoren van 'Tournée Minérale', de alcoholloze maand die in februari 2018 opnieuw wordt georganiseerd. "Ben ik dan een drugsfabrikant?", vraagt Janssen zich af. "Ik ben gekrenkt in mijn eer als beroepsbrouwer en alcoholstoker."

22 reacties

  • Vincent Q

    6 jaar geleden
    Alcohol is misschien legaal, maar het is een drug. Het lijk mij dus maar logisch dat deze organisaties de actie steunen (dat is hun bestaansreden). Deze actie laat de mensen juist eens nadenken over alcohol gebruik. Dit zorgt spijtig genoeg voor omzetverlies bij de brouwers maar je kan er moeilijk iets op tegen hebben dat de mensen gezonder willen gaan leven. Dit is een bewustmakingscampagne geen verbod.
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Wim ik en mijn collegas gaan u een hart onder de riem steken en in Februari alle dagen iets gaan drinken.wat normaal niet onze gewoonte is.
  • MARCEL HALLUMIEZ

    6 jaar geleden
    Mike, trek het je niet aan !!!!.Ik zal vanavond er eentje drinken op je gezondheid. Spijtig geen Tripel Kanunnik. Want die vind je niet in West-Vlaanderen. Proost!
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    De pro drugs lobby is weeral bezig zie ik. Om te vergelijken kijk eens naar de populatie in de psyçhiatrie, de overgrote meerderheid door drugsgebruik. Ik ken trouwens geen mensen die een delirim tremens hebben doorgemaakt. Een overdosis daarentegen...
  • Yves De Groote

    6 jaar geleden
    Groot gelijk man! Zet die maffiosi maar eens op hun plaats. wie geen alcohol wil drinken geen probleem, wie geen koffie wil drinken geen probleem, wie geen fruitsap wil drinken geen probleem...maar waarom vinden tegenstanders altijd dat zij en zij alleen het gelijk aan hun kant hebben? Doe wat je niet laten kunt maar laat anderen de vrijheid te leven zoals zij willen. De dictatuur van de minderheid? Weg ermee!
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde
  2. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    59

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke