© rr

Johan Segers van ’t Fornuis reageert na vastgoedrel: “Wij willen gewoon elke dag lekker eten maken”

In het weekblad Humo reageert Johan Segers, chef en eigenaar van ’t Fornuis, op de rel die ontstond nadat nieuwssite Apache een filmpje had gelanceerd over een verjaardagsfeestje van vastgoedmakelaar Erik Van der Paal in het sterrenrestaurant. Onder anderen Bart De Wever en enkele schepenen waren daar aanwezig. “Ik heb daar niks mee te maken. Mijn ploeg en ik doen gewoon elke dag ons best om lekker eten te maken.”

LEES OOK. Nieuwssite Apache na klacht van bouwpromotor: “Ik zal met plezier uitleggen waarom er voldoende maatschappelijk belang is”

Johan Segers zegt dat mensen van alle slag bij hem komen eten. “Zakenmensen, toeristen… Sommigen moeten sparen om bij ons te komen eten, en er zijn ook mensen bij die elke dag op restaurant gaan. Ja, ook zakendiners. Gelukkig maar: die heb je als restauranthouder nodig, maar ik heb niet het gevoel dat hier veel deals worden gesloten.”

De chef benadrukt dat discretie voor hem belangrijk is. “Ik ben natuurlijk wettelijk gezien niet gebonden aan het beroepsgeheim, maar ik heb gezond verstand. Als ik een viswijf was, zou dat snel rondgaan, en dat zou commerciële zelfmoord zijn. Het gaat nu over politiekers en zo, maar we hebben ook tafeltjes voor twee, ik moet er toch geen tekening bij maken?”

De sterrenchef zegt dat hij politici van alle partijen over de vloer krijgt. “Behalve van Groen. Ik krijg soms de indruk dat die mensen niet mogen eten. Eens goed tafelen, daar is toch niks mis mee?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer