© wjn

Lichaam 42-jarige man aangetroffen in kelder stamcafé: “Mysterie wat er met Koen gebeurd is”

De politie van Aalst heeft zondagavond het lichaam van een 42-jarige man aangetroffen in de kelder van café Brussels City op het Statieplein in Aalst. Hoe de man in de kelder terecht kwam, is voorlopig een raadsel. “Gevallen? Is hij er bewust heen gegaan of nog iets anders? We weten het niet.”

Wim Jacobs

Zondag 20 uur. Een team van de Aalsterse politie stapt café Brussels City binnen en gaat resoluut richting de kelderdeur. Beneden, waar enkel de vaten bier staan, treffen ze het levenloze lichaam van de 42-jarige Aalstenaar Koen S. aan. De klanten worden gevraagd het café te verlaten, het labo en een wetsgeneesheer komen ter plaatse.

Marcelino Cobiella, de ex-eigenaar van Brussels City, woont nog boven de zaak en komt een halfuur later samen met zijn dochter op het Statieplein aan. “Ik zag combi's en een ambulance staan, maar wist niet wat er aan de hand was ”, zegt Marcelino. Een agent bracht de man op de hoogte. “Ik schrok van wat die vertelde. Koen was vroeger altijd mijn eerste klant, zaterdagmiddag zat hij hier zelfs nog gewoon op zijn vaste stek aan de toog. Toen ik zaterdagavond tussen 18 en 19 uur terug in het café kwam, stond zijn tas hier wel nog. We hebben ze achter de toog gezet, waar ze veilig stond. Hij zou er wel om komen... wisten wij veel.”

Gps-signaal leidt naar kelder

Het was de moeder van het slachtoffer die alarm had geslagen over haar vermiste zoon, de politie was meteen een onderzoek gestart. Het gps-signaal van de smartphone van Koen S. zou de speurders uiteindelijk naar de kelder van het café geleid hebben. “Gelukkig maar, want wij komen niet vaak in die kelder. Enkel als er vaten geleverd worden of verstoken moeten worden.”

Marcelino verkocht het café enkele maanden geleden aan twee broers, maar staat wel nog regelmatig achter de toog. Hij en de nieuwe eigenaars werden zondagnacht gevraagd een verklaring af te leggen op het politiekantoor. “Ik woon daar, het is het pand van de nieuwe eigenaars. Maar we konden hen jammer genoeg niet echt verder helpen. We moesten uur per uur verklaren waar we geweest waren en ze hebben de camerabeelden opgevraagd, het café mocht zondag opnieuw de deuren openen.”

Keldergat verzegeld

De politie verzegelde enkel de deur naar de kelder en het oude keldergat aan de ingang van het café. Het parket was gisteren echter karig met informatie over de doodsoorzaak. “Dat wordt onderzocht, we bekijken momenteel verschillende pistes”, zegt woordvoerster Sarah De Meyer.

“De deur van het keldergat ligt op de route richting de toiletten van het café, heeft hij zich vergist en is hij gevallen? Ik weet het echt niet. Het is in ieder geval een tragedie. Zijn 12-jarige dochtertje kwam af en toe eens mee naar hier. Zo jammer, laat ons hopen dat alles snel duidelijk wordt”, zegt Cobiella.

Cafégangers die Koen S. goed kenden, omschrijven hem als een vriendelijke, gewone man. “Hij kwam in het begin altijd met zijn hondje, maar die is enkele maanden geleden overleden. Daar zat hij echt wel mee in. Koen zou geen vlieg kwaad doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer