© Photo News

Italiaan Leonardo Basso sluit als laatste aan bij Sky

Met de Italiaanse neoprof Leonardo Basso heeft het Sky-team, met Chris Froome als kopman, zijn rennersbestand tot 30 man uitgebreid. Dat maakte Sky dinsdag bekend. De Britse wielerploeg bereikt zo het toegestane maximum aan renners.

Basso, die op kerstdag 24 wordt, is al de achtste aanwinst van het Britse wielerteam. De ploeg trok tijdens het tussenseizoen ook de Spanjaarden Jonathan Castroviejo en David de la Cruz, de Nederlander Dylan van Baarle, de Colombiaan Egan Bernal, de Rus Pavel Sivakov, de Noor Kristoffer Halvorsen en de Brit Chris Lawless aan.

“We zijn een groep van jonge uitzonderlijke renners aan het samenstellen,” wrijft manager Dave Brailsford zich in de handen. “Van heel onze clubhistorie belichamen zij het beste de toekomst.”

Basso, geen familie van tweevoudig Girowinnaar Ivan Basso, zal zich in de loop van de maand bij zijn ploeggenoten voegen, die in Mallorca een stage afwerken. Na Gianni Moscon, Salvatore Puccio en Diego Rosa is hij de vierde Italiaan in het team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer