© Photo News

Koningin Mathilde bekroond met Duitse prijs voor duurzame ontwikkeling

Koningin Mathilde is in Duitsland beloond met de speciale Duitse prijs voor duurzame ontwikkeling. Dat heeft de Duitse ambassade in Brussel bekendgemaakt. De prijs zelf, de ‘Deutscher Nachhaltigkeitspreis’, wordt vrijdag in Düsseldorf uitgereikt.

“Deze prijs beloont haar engagement en haar persoonlijke bijdrage sinds jaren aan het debat over duurzame ontwikkeling en haar bijzondere aandacht voor sociale en humanitaire projecten”, aldus de ambassade.

Strijd tegen armoede

De initiatiefnemers van de prijs benadrukken onder meer de investering van de koningin van België in domeinen zoals de strijd tegen de armoede, voor onderwijs, gezondheid en de versterking van de rechten van vrouwen en van kinderen.

Verder wijzen ze op het werk van het Fonds Koningin Mathilde en de rol van Mathilde als erevoorzitter van UNICEF België. Ze verzekert visibiliteit aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. “Wij zien in de toekenning van deze prijs aan koningin Mathilde een mooi voorbeeld van de uitstekende Belgisch-Duitse relaties”, aldus het commentaar van de ambassade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer