Direct naar artikelinhoud
#metoo

John Oliver legt Dustin Hoffman op de rooster over beschuldigingen seksueel misbruik

John Oliver (links) en Dustin Hoffman (rechts).Beeld AP

De satirische talkshowhost John Oliver heeft acteur Dustin Hoffman tijdens een panelgesprek op de rooster gelegd over beschuldigingen van seksueel misbruik. 

"Ik kan bepaalde dingen niet onuitgesproken laten", zei Oliver, die een panelgesprek rond de twintigste verjaardag van de zwarte komedie Wag the Dog voorzat. "We gaan hierover moeten praten, het hangt in de lucht." Oliver vroeg Hoffman vervolgens naar de beschuldigingen van actrice Anna Graham Hunter. Zij vertelde vorige maand hoe Hoffman haar in 1985 op de set van een tv-adaptatie van Death of a Salesman betastte en schunnige commentaren gaf. Ze was op dat moment 17. 

Kort na de beschuldigingen stelde Hoffman te betreuren "als ik iets heb gedaan waarmee ik haar in een ongemakkelijke situatie heb geplaatst. Het spijt me. Dat weerspiegelt niet wie ik ben". Oliver vroeg Hoffman of hij die ene opmerking voldoende vond. 

"Om te beginnen is het niet gebeurd zoals zij verteld heeft", reageerde Hoffman, waarna hij stelde dat zijn aanvankelijke reactie door de pers is verdraaid. "Ik weet nog altijd niet wie die vrouw is. Ik heb haar nooit ontmoet. Als ik haar ooit ontmoet heb, was het samen met andere mensen", stelde Hoffman. Toen hij daar nog aan toevoegde dat het incident "niet reflecteert wie ik ben", schoot Oliver uit zijn slof. "Dat is het soort antwoord op deze dingen waar ik echt pissig van word", zei hij. 

Wat volgde was een bitsige conversatie, waarbij Hoffman steeds slechter op zijn gemak leek. Achteraf beschuldigde Hofffman Oliver ervan hem "te kijk te hebben gezet" tijdens het panelgesprek.