Een beeld van de campagne.
Volledig scherm
Een beeld van de campagne. © KU Leuven Fossil Free

Studenten klagen beleggingen KU Leuven aan in fossiele brandstoffen

Een groep studenten van KU Leuven Fossil Free heeft woensdag een ludiek Sinterklaasbezoek gebracht aan de vergadering van het Gemeenschappelijk Bureau van de KU Leuven uit protest tegen het feit dat de Leuvense alma mater, ondanks protest van de Studentenraad, de Duurzaamheidsraad van de unief, en een protestpetitie van 2.000 studenten, blijft investeren in fossiele brandstoffen. Rector Luc Sels ontkent de aantijgingen.

5 reacties

  • Jan Peau

    6 jaar geleden
    Dat de knappe studenten zorgen voor een volwaardig alternatief want als je iets wegdoet dat je echt nodig hebt moet je het vervangen. Kernenergie is er zo een( kapot gemaakt door de media en de overdrijvende, bange groenen) maar het kloppen aan mijn dikke teen zegt me dat ze dat ook niet goed vinden.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Studenten moeten studeren en zich niet bemoeien met de universiteit! Sinds het ontstaan van scholierenraden, studentenraden enz... is ons onderwijsniveau van langsom meer gedaald!
  • michael glingani

    6 jaar geleden
    Euu ike verward, waarom zit een school op de beurs??? Moede gij ni mensen les geven in de plaats van met andermans geld op de beurs te beleggen.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Studenten moeten studeren.
  • Peter Collard

    6 jaar geleden
    Jong en onervaren