woensdag 6 december 2017 - Peer
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Gemeenteraadslid staat terecht voor sluikstorten: “Een heel grof politiek spelletje”

Peer

Peers gemeenteraadslid Kathleen Soors (Appel) heeft zich gisteren in de rechtbank moeten verantwoorden voor sluikstorten. Het ging weliswaar om zeer kleine feiten in augustus 2016, maar toch genoeg om een boete van 600 euro te riskeren.

De feiten dateren van augustus 2016 op de Markt in Peer. Volgens het parket ging het om een doos met plastic en papier. Soors (40) houdt het erop dat de doos niet van haar kwam, maar wel dat ze er twee brieven en een boekje in gelegd heeft. “Dit is een heel grof politiek spelletje. Ik had mijn auto op de Markt geparkeerd en er snel brieven en een boekje uit gehaald. De technische dienst van de stad was op de Markt een Velo-boxx aan het opbouwen en ze hadden er zelf al afval neergezet. De papieren heb ik dan maar in de doos gegooid. Dit wordt alleen maar als sluikstorten aanzien omdat ik gemeenteraadslid ben.”

Geen akkoord

Het kwam Soors op een boete van 205 euro te staan. Ze stelde voor om de helft te betalen voor het papier. Tot een akkoord kwam het niet, waardoor ze het gisteren mocht komen uitleggen in de rechtbank in Hasselt. “Er is zelfs nooit een reactie van de stad gekomen. Hoe wil je dan tot een akkoord komen? De stad heeft heel andere milieuproblemen veroorzaakt en dan moet ik opdraaien voor sluikstorten? Ik zag de doos staan en heb het papier erin gegooid. Ik was in de veronderstelling dat de stad alles kwam ophalen. Geen idee dat het niet mocht, anders had ik het papier vijf meter verder in een vuilnisbak gegooid. Ik heb een domme fout gemaakt. Hoe dan ook ben ik die politieke spelletjes beu.” (geho)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws