Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe het komt dat mensen met meerdere partners nooit jaloers zijn

Een collega die promotie krijgt, een vriendin die altijd de beste koopjes weet te scoren, of een neef die meer op vakantie lijkt te gaan dan naar zijn werk. Het groene monster is nooit veraf, al helemaal wanneer er relaties mee gemoeid zijn. Hoe komt het dan in godsnaam dat steeds meer mensen kiezen voor niet-monogame relaties? Zijn zij gewoon immuun voor jaloezie?

8 reacties

  • Caesar Lask

    6 jaar geleden
    Alleen werkt het niet echt goed. Ik ben zelf bijna nooit jaloers. Maar mijn vorige partner was juist het tegenovergestelde, je kan je al voorstellen hoe dat afgelopen is..ni goe.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Omdat je net al zo'n instelling moet hebben om in zo'n relatie te stappe n en te behouden. Al de rest zijn triootjes bestemd om te falen.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Een gevolg van de geestelijke achteruitgang? Ik ben alleenstaande en zal niet snel veranderen, vind dat relaties enkel om IK draaien. Vandaar dat nauwelijks jonge mensen bij elkaar blijven. Paar jaar met de ene en een kind maken om dan met een andere er nog ene te maken, zo een duivenkot mogen ze hebben. Zijn die mensen gelukkiger? Ik betwijfel het als je de cijfers bekijkt.
  • Jom Pi

    6 jaar geleden
    gewoon omdat ze realiteitsbesef hebben, wat de mainstream niet heeft
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Wat een onzin, alsof iedereen jaloers is...