Roy Moore, gisteren tijdens een campagnebijeenkomst.
Volledig scherm
Roy Moore, gisteren tijdens een campagnebijeenkomst. © Photo News

Spannendste senaatsrace in jaren gaat laatste week in: "Mannen die kleine meisjes misbruiken moeten naar de gevangenis, niet naar Washington"

Verkiezingen VSIn de Verenigde Staten zijn de laatste campagnedagen ingegaan voor de speciale senaatsverkiezing van volgende week. Dan nemen de Democraat Doug Jones en de ultraconservatieve Republikein Roy Moore, die onder vuur ligt na beschuldigingen van seksueel misbruik, het tegen elkaar op om de zetel van de staat Alabama binnen te halen. Die kan cruciaal zijn voor het beleid van president Donald Trump.

5 reacties

  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    40 jaar geleden was de wettelijke leeftijd 14 in Alabama. Die vrouw was 17 en had een relatie me wederzijdse toestemming. Geen enkele van de vrouwen hebben ook maar enig bewijs geleverd. En ze weigeren dat schoolboeken door experten te laten onderzoeken
  • John Stahl

    6 jaar geleden
    Dan moet je Joe Bidden eens in actie zien. Die doet dat zelfs voor het oog van de camera. filmpjes op YT genoeg.
  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    Fons wordt je hiervoor betaald of is het gewoon een kwestie van tunnelvisie.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    De twee vrouwen die een metoo-klacht tegen Judge Moore hadden geformuleerd, zijn beiden al door de mand gevallen. De eerste zei dat Moore haar dagboek had getekend toen ze 15 was. Moore zegt dat het zijn handtekening niet is, en de vrouw weigert het dagboek af te geven voor forensisch onderzoek. De tweede vrouw had 30 jaar geleden een proces verloren over het hoederecht over haar zoontje. Advocaat van de tegenpartij was toen... Roy Moore. Ze gaf al toe dat ze enkel wraak wilde nemen.
  • leo wsaack

    6 jaar geleden
    Vergeten te vermelden dat het onbewezen beschuldigingen zijn, dat het 'slachtoffer' haar bewijs weigert te tonen (maar zweert dat het echt is) en vergeten te vermelden dat Doug Jones een reclamecampagne heeft gemaakt dat onderzocht wordt voor kiezers intimidatie. Maarja, journalisten kunnen het niet laten hun eigen mening te laten doorschijnen tegenwoordig.