Zuhal Demir haalt uit naar Sinterklaas-post van Vlaams Belang. “Even walgelijk als religieuze gekken die zeggen dat je het feest van andere religies niet mag vieren.”

© pn, rr

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) reageert op haar facebookpagina op een facebookpost van Vlaams Belang Kapellen. De lokale afdeling van de partij schreef “als er iets te krijgen valt, dan gooien ze al hun principes en hun geloofsregels overboord” bij een foto van een moslima en twee kinderen die poseren bij Sinterklaas. “Ik nodig alle Vlamingen uit om duidelijk te maken dat dit niet hun Vlaanderen is”, reageert Zuhal Demir

lc

“Wij kenden weinig tot niks van Kerst, Pasen of Sinterklaas. Maar we vierden mee alsof we nooit iets anders gedaan hadden. En op school leerden wij waar het allemaal over ging. Kennis die we aan onze ouders meegaven. Binnen de kortste keren stond er een Kerstboom in onze living. Het jaar er op zelfs met verlichting. Dat zat er niet standaard bij”, steekt Demir van wal op Facebook

“En er werd snoep verborgen met Sinterklaas en Pasen. Dat is de Vlaamse openheid waar ik zo trots op ben. Die uitnodigende hand die je moet aanpakken als je hier een leven wilt opbouwen.”

“Wat mij betreft zijn posts als deze even walgelijk en ongepast als die van religieuze gekken die zeggen dat je het feest van andere religies niet mag vieren of naar muziek mag luisteren. Ik nodig alle Vlamingen uit om duidelijk te maken dat dit niet hun Vlaanderen is.”

Eerder reageerden ook al bv’s als schrijver Tom Naegels en StuBru-presentator Stijn Vlaeminck op de facebookpost.

De woordvoerder van Vlaams Belang, Klaas Slootmans, reageerde aan VTM Nieuws. “Eén partijmandataris heeft een beetje buiten de lijntjes gekleurd”, klonk het. “De afdeling in Kapellen kreeg heel wat bedreigingen en verwijderde de post dan zelf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen