Johan Van Overtveldt, minister van Financiën (N-VA) noemt het rapport positief.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt, minister van Financiën (N-VA) noemt het rapport positief. © Photo News

Vennootschapsbelasting kan passeren voor Nationale Bank

De Nationale Bank gunt de verlaagde vennootschapsbelasting het voordeel van de twijfel. De regering is vrij voorzichtig geweest in haar berekening, stelt ze in haar langverwachte rapport. Voor financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA) betekent het rapport dat het licht op groen kan worden gezet. 

40 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Leugens tot en met, de multinationals betalen helemaal niks omdat ze facturen mogen sturen uit belastingparadijzen. Ze kosten ons geld, veel geld en brengen niks op. Nu geven ze die nog extra een belasting verlaging! Je zou bedrijven moeten verplichten om hun facturen te betalen en belasten in land van levering van producten, zoals het zou moeten. Te simpel zeker?
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Een snelweg naar de belastingparadijzen zou een betere naam zijn!
  • walter vermeulen

    6 jaar geleden
    iedereen kan toch zelfstandig worden dus wat is het probleem als je denkt of ervan uitgaat dat de zelfstandige te veel verdiend.nieumand houd ons tegen.wel nir vergeten.dat.dit 7op.7.werken is en niet ziek worden of doppen
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Als België het voor bedrijven niet interessant maakt om hier te zijn vertrekken ze naar daar waar het wel interessant is en dan staan er weer velen op straat, dat wordt duidelijk vergeten terwijl het toch niet zo is dat het nog niet eerder is voorgekomen ... Tuurlijk, voordeeltjes voor anderen is altijd tegen het zere been van degene die niet tot die anderen behoren, maar we moeten wel reëel blijven!
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    De kracht van verandering. Alles voor de rijken. Hopelijk stemmen de gewone mensen met gezond verstand niet meer voor deze partij want ze pluimen ons langs alle kanten.