© Vicky Jans

© Vicky Jans

thumbnail: null
thumbnail: null

ACV pleit voor betere combinatie werk-gezin

ACV pleitte bij de start van het nieuwe schooljaar aan de parochiaal basisonderwijs Bret-Gelieren voor maatregelen die de combinatie werk-gezin mogelijk maken

Vicky Jans

Het begin van het nieuwe schooljaar is voor heel wat gezinnen meteen de start van de nodige stress. De school, het werk, de sportclub, de muziekles, … het zorgt allemaal voor één grote rush. Langere werkweken en -dagen, meer wachtdiensten, avond-, nacht- en weekendwerk, strengere voorwaarden voor tijdkrediet, de constante vraag naar nog meer flexibiliteit, … voor steeds meer ouders wordt de combinatie werk en zorg moeilijker.

De gevolgen zijn duidelijk. We worden steeds vaker ziek. Alle onderzoeken tonen aan dat stress de belangrijkste oorzaak is van langdurige arbeidsongeschiktheid. Nooit piekte het aantal burn-outs meer. Daarom is leefbaar en kwaliteitsvol werk meer dan ooit belangrijk. Het ACV pleitte bij de start van het nieuwe schooljaar ondere andere voor het behoud van de 38-urenweek en betaalbare openbare diensten en voorzieningen, zoals kinderopvang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer