Grote Moskee in Brussel
Volledig scherm
Grote Moskee in Brussel © Belga

Saoedi's begrijpen voornemen van ons land om concessie van Grote Moskee op te zeggen

De Saoedische autoriteiten tonen begrip voor het Belgische voornemen om de concessie van de Grote Moskee in Brussel op te zeggen. Dat zei Dirk Achten, voorzitter van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken,  vandaag in de bevoegde Kamercommissie. Het intrekken van de concessie is één van de aanbevelingen van de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart.

7 reacties

  • Wim ELBERS

    6 jaar geleden
    Met welk recht gaf Baudouin die grond in concessie? Bezat hij een eigendomstitel en wat was het standpunt van de toenmalige regering? Allemaal vragen waar de bevolking een antwoord op verwacht. En wat die uitgebreide delegatie betreft: kan een serieus parlementslid eens de vraag stellen om hoeveel personen het ging, van welke taalrol ze waren, wie van het gezelschap er een mondje Arabisch sprak en last but not least: hoeveel dat plezierreisje aan de belastingbetaler gekost heeft.
  • Wim Hellemans

    6 jaar geleden
    enkel spa & groen snappen het nog niet goed, maar dat zijn we gewoon.
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Kan het Eurostadion daar niet gezet worden!
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Wordt verplaatst naar de moskee in Gent. Vandaar dat ze zo toegeeflijk zijn. Ze weten toch al dat er een achterpoortje komt volgend jaar bij de bouw van de Grote Moskee te Gent.
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Afbreken tot de laatste steen,dat hoort hier niet te staan.