Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren.
Volledig scherm
Deze foto, die werd verdeeld door het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA, toont volgens KCNA inwoners van het land die zijn samengekomen om de vervollediging van het arsenaal kernwapens van het land te vieren. © REUTERS

Noord-Korea: “De enige vraag is: wanneer zal de oorlog uitbreken?"

OORLOGSTAALDe gezamenlijke militaire oefeningen van de Verenigde Staten en Zuid-Korea en de Amerikaanse oorlogsdreigingen aan het adres van Pyongyang, maken de uitbraak van een oorlog op het Koreaanse schiereiland tot “een vaststaand feit", zegt een woordvoerder van Noord-Korea’s ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. 

75 reacties

  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Een van de mogelijkheden voor Trump om de aandacht van zichzelf af te leiden. Hij zou de eerste Amerikaanse president niet zijn die een oorlog ontketent om zelf uit de spotlights te geraken. En walrussnor zijn nieuwe veiligheidsadviseur die zal de nodige redenen wel verzinnen desnoods zoals toen men in Irak binnenviel voor de 2de keer op zoek naar biowapens, die ze nooit gevonden hebben alleen meer petrol en het ontstaan van IS was het resultaat hiervan.
  • jan theys

    6 jaar geleden
    Er zal geen oorlog komen .veel gepraat aan beide kanten .
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Jongens toch, Kim wil mee spelen in de wereldpolitiek. Zijn kernwapens (als ze reeds werken en verplaatsbaar zijn) dienen om mee te praten met de wereldleiders. Ze zullen hem voor een tijdje links laten liggen , maar op de duur moeten ze wel met hem rong de tafel gaan zitten. Er is een kernmacht bijgekomen, niets aan te doen.
  • Diana De Wit

    6 jaar geleden
    wat we er ook mogen van denken, het zal toch niks helpen, als zowel Kim Jong Un en Trump aan de macht blijven en mekaar blijven ophitsen zal het er toch van komen. de vraag is nu: wie zal op dat moment de grootste knop hebben om erop te duwen??? en ipv ruzie te maken onder mekaar zou onze regering beter beginnen met bunkers te bouwen voor de burgers!
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    man amerike is de aggressor als amerika niks doet komt er geen oorlog