Bart Van Hulle.
Volledig scherm
Bart Van Hulle. © CSA/ Coussement

Raad van State vernietigt lokale bedrijfstaks

Bart Van Hulle (Open Vld) heeft de strijd tegen de algemene belasting op economische bedrijvigheid in Maldegem gewonnen. In een arrest van de Raad van State krijgt de zakenman gelijk over de hele lijn.

13 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Tijd dat de gewone werkende ,gepensioneerde en zieke eens naar DRS gaat met de vraag waarom zij tussen de 40%en 55% belasting moeten betalen daar waar een groot deel van zelfstandigen, bedrijven e.a. nog geen 3% betaald.
  • Jean Driesen

    6 jaar geleden
    Mr Lagrou, zou u enkele bewijzen willen voorleggen in verband met te zwaar geladen vrachtwagens? Roepen kan iedereen, maar bewijzen is wat anders. U zegt zelf dat er weinig gecontroleerd wordt, waar haalt u dan deze wetenschap vandaan?
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    maar het zijn wel hun vrachtwagens die overladen de wegen kapot rijden en door er zelden gewogen word of nooit die inkomsten niet in gemeentekas -maak een gemeente regel iedere vrachtwagen te zwaar geladen en controleer 2000€ boete voor de gemeente wegen of 50€per kg te zwaar en andere die door gemeentewegen waar zwaar vervoer niet door mag ook gemeente boeten
  • Otto-Jan Rongewaard

    6 jaar geleden
    Vorige week was de RVS nog een socialistisch bastion.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Het gaat hier over bedrijven dus de zaakvoerders ervan betalen nu al gemeentebelastingen op het loon dat ze zichzelf uitkeren. Vanaf volgend jaar gaat het minimum loon van 36 000 naar 45 000 voor zaakvoerders, ttz het loon dat je minimaal moet uitkeren aan de zaakvoerders om geen extra belastingverhoging te moeten betalen op de winsten van het bedrijf! Steden en gemeenten zouden beter eens leren correct om te gaan met hun geld!