belga
Volledig scherm
© belga

Aantal doden op Belgische wegen in eerste negen maanden op laagterecord

Het aantal doden op de Belgische wegen is in de eerste negen maanden van dit jaar gevoelig gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Met 363 doden ter plaatse is er in België zelfs sprake van een laagterecord. Ook Vlaanderen tekent met 168 doden een laagterecord op. Dat blijkt uit de jongste verkeersveiligheidsbarometer van Vias, het instituut voor verkeersveiligheid en mobiliteit.

27 reacties

  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Héél Belgie binnenkort 30 km/uur en de lichten zo instellen dat je files creeerd om aldus de snelheid nog wat te beperken met het doel van nog minder ongevallen! . Misschien nu werk maken van wegen zonder putten en berijdbare fietspaden met de nodige versmallingen en drempels. Banen met drie rijstroken er twee voorbehouden voor het openbaar vervoer dat overal voorrang heeft. Verkeerspecialist en deskundige RR(Indien je dat zelf blijft zeggen word je dat)
  • Joeri Declercq

    6 jaar geleden
    Belgie heeft altijd al laagst geschoord op europese wegen! Het is gewoon verkeerd berekend. Statistieken worden gemaakt op basis van inwoners. Fout! Hebben het over verkeer. Maak statistieken op basis van hoeveel straten per persoon vlaanderen of heel belgie per persoon telt en bereken dat eens. Dan zitten wij het laagst,, we moeten allemaal meer afslaan en meer straten kruisen dan gelijk welk ander land. Dus meer gevaar voor een belg.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Enkel verzuurd links ontkent nog dat het overdag licht is. Goed bezig meneer Weyts. Als ge wilt klagen over files (met één l), ga dan naar Nederland: 1000 km en in België 400.
  • vangeel guido

    6 jaar geleden
    Dank het dag rij licht en niet door de minister.
  • lode de Cock

    6 jaar geleden
    Dit is relatief positief, want elk ongeval is het gevolg van menselijk falen. De meesten onder ons beseffen dit niet. Blijkbaar is deze dodentol maatschappelijk aanvaardbaar. Hopelijk worden de controle op de weg nog opgedreven en worden de auto's nog beter uitgerust om onze fouten te voorkomen. Het is dan ook kleingeestig van de voorgaande reacties hiermee te spotten.