Ismail Haniyah.
Volledig scherm
Ismail Haniyah. © REUTERS

Hamas roept op tot nieuwe intifada na omstreden beslissing van Trump

De Palestijnse Hamas-leider Ismail Haniyah heeft in Gaza opgeroepen tot een nieuwe opstand of intifada tegen Israël. Haniyah deed de oproep in een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen.

59 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Hamas, een stelletje relschoppers om rellen te schoppen, massahysterie, de een steekt de andere op, die willen aan geen kant vrede, ieder incidentje misbruiken ze .
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Hamas heeft niets te zeggen, en zijn internationaal erkende terroristen die enkel uit zijn op de vernietiging van de joden, een reden hebben ze niet nodig want in naam van God uiteraard. Heel het Midden-Oosten is verziekt door onnozel religie in combinatie met een simpele geest . Nooi zal er beterschap komen, werkelijk nooit.
  • Frida Lits

    6 jaar geleden
    Dien kan zich dik maken zeg
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    Intifada betekend: rillingen, sidderen. Als Iran en andere onrustige groepen mede op die boot springen en dat zullen ze doen, ziet het er niet goed uit. In ieder geval mag Brussel dat geen enkel probleem gekend heeft met die Catalaanse betoging, zich alvast zorgen maken.
  • philippe vander haeghen

    6 jaar geleden
    Lap, tis der weeral overal ambras. Stel je voor dat er bij ieder "conflict" tussen Vlamingen,Brusselaars en Walen hetzelfde gebeurt.