De maquette van het Eurostadion werd een klein jaar geleden aan de pers voorgesteld.
Volledig scherm
De maquette van het Eurostadion werd een klein jaar geleden aan de pers voorgesteld. © belga

D-day voor Eurostadion: Ghelamco zet door, Reynders kritisch: "Men had voor renovatie moeten kiezen"

EurostadionMR-vicepremier Didier Reynders vindt dat "men vanaf het begin had moeten kiezen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion" in plaats van het nieuwe Eurostadion te bouwen op parking C aan de Heizel.  Eerder raakte ook al bekend dat premier Charles Michel op de partijtop van de MR zei dat het dossier "vanaf het begin verprutst is door amateurs". Later vandaag beslist de UEFA of Brussel speelstad blijft voor het EK in 2020. Ghelamco zegt intussen dat het ongeacht die beslissing zal doorzetten met het project.

39 reacties

  • Peter Berg

    6 jaar geleden
    Typisch Belgisch... ipv een mooi nieuw uithangbord voor Vlaanderen en België te creëren gaat men liever een oude barak een nieuw likje verf geven ! En dat terwijl een gloednieuw stadion niet meer zou kosten aangezien het vooral privégelden zijn. Bewaking en dergelijke heb je ook nodig voor de Heizel dus dat is geen meerkost.
  • Gerrit Goossens

    6 jaar geleden
    Voor een keer hebben Michel en Reynders gelijk. Een Brussels stadion gaan bouwen in het Vlaams gewest, dat kon je vooraf wel weten dat er moeilijkheden zouden komen. En de opmerking van Reynders is ook raak: waarom kiezen voor een megalomaan project ipv het Koning Boudewijnstadion te renoveren? Maar de stad Brussel en projectonwikkelaars, dat is één langdurige historie van onfrisse zaken. Ghelamco is het zoveelste geval.
  • geeraard verschaeve

    6 jaar geleden
    Geen enkele politieker moet zijn mening geven ze hebben allemaal boter op het hoofd
  • Herman Botermans

    6 jaar geleden
    Duidelijk dat Ghelamco weer liegt dat het niet meer kan... Stockholm Friends Arena is van 2012 en heeft 50.000 plaatsen. Arm België.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Niemand wil dat stadion maar ghelamco zet door,ghelamco met al zijn arrogantie moet heel dringend gestopt worden.