Kos
Volledig scherm
© Kos

Louis Tobback over Uplace-light: "Enkel twee bollenwinkels, drogisterij en een café zijn aanvaardbaar"

Voor Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) is Uplace-light onaanvaardbaar. "Enkel als (Uplace-topman, nvdr) Verhaeghe zich beperkt tot twee bollenwinkels, een drogisterij en een café kan dit project voor ons doorgang vinden. Tegen al de rest zullen wij ons juridisch blijven verzetten", zei Tobback. Omwille van de concurrentie met het eigen handelscentrum heeft Leuven zoals bekend in het verleden steevast elke vergunning voor Uplace aangevochten voor de Raad van State.

55 reacties

  • Pierre Bos

    6 jaar geleden
    In Leuven wordt de auto steevast verbannen. Parkings zijn er ook pokkeduur. Dan moet je inderdaad bang zijn, mijnheer Tobback, dat shoppers autovriendelijke plaatsen opzoeken. Zelfs al moeten die daar een aantal km's voor rijden.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Uplace is bijna een must voor Vlaanderen. Wat de Vlaming daar niet zal kunnen spenderen spendeert hij momenteel al in Brussel. Al die protectionistische socialistische burgemeesters spelden ons gewoon wat op de mouw.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Internet handel is de toekomst , niet een mega gebouw dat straaks staat te verrotten . Mr Verhaeghe terug naar de school sturen om de basisregels van economie te studeren
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Uplace is in niets te vergelijken met het Eurostadion. In tegendeel. Dit project zal Vlaanderen geld opbrengen.
  • bob jansens

    6 jaar geleden
    Ter herinnering: het Uplace convenant (contract) werd getekend door de Vlaamse Regering Peeters I (= CD&V, OVLD en SpA) in 2009. Als de Vlaamse Regering nu beslist om dit contract te verbreken, dan zal Uplace (terecht) een schadevergoeding eisen. Gaan de dames en heren die nu hun kazak gedraaid hebben (oa. Bonte, (Vilvoorde) Tobback (Leuven) en Somers (Mechelen) ) deze schadevergoeding zelf betalen, of gaan ze gans Vlaanderen laten opdraaien?