© joris herregods

Familiezaak failliet na 114 jaar: de Poldernaar sluit deuren

Drankenhandel en likeurstokerij De Poldernaar heeft de boeken neergelegd. Na 114 jaar geeft het familiebedrijf er de brui aan. Er meldden zich al geïnteresseerde overnemers.

sare, elb

Sinds enkele dagen blijven de rolluiken van drankenhandel De Poldernaar op de hoek van de Scheldestraat en de Kloosterstraat naar beneden. De eigenaars legden dinsdag de boeken neer. “Ik zit vrijdag (vandaag, red.) met hen samen”, zegt curator Hans Ubben. “Voorlopig kan ik dan ook nog niets zeggen over het faillissement.” Ook de familie Van Rillaer, die de zaak al sinds mensenheugenis uitbaat, wil geen commentaar geven op het faillissement.

Naar verluidt meldden zich de afgelopen dagen al wel enkele geïnteresseerde overnemers. Of die op dezelfde locatie ook een slijterij willen openhouden, is nog niet duidelijk.

114 jaar oud

De drankenhandel is een begrip in Antwerpen. Niet alleen de drankenhandel op het bekende kruispunt is heel bekend. Ook de likeurstokerij, opgericht in 1903 door Felix Van Rillaer, vergaarde naam en faam. Hij begon met het stoken van Antwerpse jenever en voegde later ook een Elixir ­d’Anvers – ‘Elixir De Poldernaar’ – toe aan zijn gamma. De laatste uitbaters, vierde en vijfde generatie Van Rillaer, stookten nog steeds een keer per jaar hun dranken, waarvan er een paar als Vlaams streekproduct erkend werden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER