Youssef Kobo stapt op als CD&V-kabinetsmedewerker

© Bart Dewaele

Youssef Kobo werkt niet meer op het CD&V-kabinet van de Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets. Kobo neemt zelf ontslag na “een hartig gesprek” met Debaets. Die was niet te spreken over oude uitspraken van Kobo over Gaia die het voorbije weekend opdoken. Ook andere controversiële posts van Kobo hebben meegespeeld.

san, lej

Youssef Kobo was de man die de racistische reacties aankaartte op de dood van de tiener Ramzi. Maar hij kreeg zelf ook kritiek omwille van zijn eigen oude uitspraken of tweets.

Dit weekend dook een oude tweet van Kobo op, waarin hij uithaalde naar medewerkers van Gaia in een discussie over onverdoofd slachten. “Als we nu eens bij wijze van compromis Gaia-activisten in plaats van schapen slachten”, schreef hij in 2013.

Het was een vervolg op zijn eerdere post om Geert Wilders en Filip Dewinter te slachten. “Foute humor, te wijten aan de jonge leeftijd”, noemde hij dat laatste, nadat er deze zomer een relletje over was ontstaan.

"Bedankt voor boeiend jaar"

Maar Gaia kan er niet mee lachen, zeker niet nu de tweet dit weekend weer opdook. Staatssecretaris Debaets beloofde een “hartig gesprek” met Kobo, een gesprek waarna hij volgens de partij “zelf zijn conclusies trok”.

"Hij besefte dat door zijn oude tweets die telkens terug opduiken zijn functioneren op het kabinet met als bevoegdheden Gelijke Kansen en Dierenwelzijn zeer moeilijk was", zegt de woordvoerder.

Kobo zelf reageerde al op twitter. "Aangebrande grap v 3j geleden. Verantwoordelijkheid genomen, vndg mijn ontslag aangeboden. Bedankt collega's & minister voor boeiend jaar", zegt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen