© Vero Moda

3 winterjassen die de investering waard zijn

Een winterjas moet niet alleen fashionable zijn, hij moet je vooral ook warm houden tijdens de koudste dagen van het jaar. Van een cosy parka tot een stijlvolle lange mantel, deze winterjassen zijn de investering waard!

cityfashion

De halflange parka

Een parka in een basic kleur (zwart, beige of kakigroen bijvoorbeeld) is niet alleen heel warm, hij past ook bij de rest van je garderobe. Een halflang model met dikke voering en warme kap houdt je warm tijdens de allerkoudste dagen. Liever een korte jas? Een klassieke parka bestaat er in allerlei lengtes!

Een klassieke lange mantel

Een lange mantel (met of zonder riem) houdt je warm in stijl. Een wollen jas zonder kap staat net dat tikkeltje modieuzer. Met een klassieke lange mantel ben je nooit underdressed. De investering waard? Zeker als je kiest voor een kleur die je met alles kan combineren.

Is jouw figuur niet gemaakt voor een lange jas? Een korte peacoat op heuplengte staat minstens even chic

Een korte donsjas

Een korte donsjas staat perfect bij een sportieve outfit, is multi-inzetbaar tijdens onvoorspelbaar weer, voelt zo licht als een veertje… .Kortom, de investering waard! Heel veel warmte in een lichte verpakking? Check! De sportieve look niets voor jou? Een leren jasje met wollen voering is net zo warm als een donsjas.

Zo kies je de juiste feestjurk voor jouw figuur

© Amélie Amélie

Kerstfeestjes, oudjaar, familiebezoeken…Tijd om je mooiste feestjurk boven te halen! Geen idee wat jou het best staat? Zo kies je de juiste feestjurk voor jouw figuur.

Recht of zandloperfiguur?

Een recht figuur moet op zoek gaan naar een jurk die wat extra 'curves' geeft. Riempjes, peplum details, ruchesThe more the better. Ga gerust voor een aansluitende jurk, in té losse modellen lijkt het snel alsof je in je jurk verdrinkt. Een drukke, opvallende print? Jij komt er mee weg.

Gezegend met een sexy zandloperfiguur? Qua feestjurkes mag je best less is more in het achterhoofd houden. Een getailleerde jurk die net op de knie valt is ideaal. Natuurlijk mag je pronken met je lichaam, maar laat té strakke jurkjes en diepe decolletés achterwege.

Groot of klein van gestalte?

De juiste jurk vinden als je groot bent, is geen gemakkelijke opdracht. Zet je lange benen in de kijker met een glitterend midi-jurkje of een maxi-jurk met split. Wees niet bang dat je outfit too much is, jouw lengte kan een opvallende jurk zeker aan.

Iets kleiner dan gemiddeld? Ook voor jou bestaat er de perfecte feestjurk. Kies voor een korte jurk die net boven je knie valt voor optisch langere benen. Details dichtbij je gezicht (opvallende kraagjes of mouwen bijvoorbeeld) brengen de aandacht naar het bovenste deel van je lichaam.

Peer-of appelvormig?

Ligt je zwaarste punt rond je heupen? Een iets langere A-lijn jurk legt de focus op je taille en verbergt je heupen. Een jurk waarbij de bovenkant opvallender is dan de onderkant brengt je peerfiguur in balans.

Een appelfiguur kiest best voor een feestjurk die redelijk los valt. Een rechte jurk met V-hals brengt je figuur in proportie. Saai? Niet als je kiest voor een glitterstofje of opvallende accessoires. Tijdens de feestdagen mag het net iets meer zijn, toch?`

Sweater weather: deze wintertrui flatteert jouw figuur

© Pete Bellis

Met dit koude weer willen we liefst in een dikke, oversized sweater kruipen. Super gezellig, maar vaak ook nefast voor je figuur. Van een klassieke coltrui tot kort kabelmodel, deze wintertrui flatteert jouw figuur!

Een buikje of zwaardere boezem?

Wie bovenaan het meeste volume heeft, staat het mooist met een lange gebreide vest. Buikjes of zwaardere boezems kan je balanceren door een vest te kiezen die lager dan je heupen komt. Je taille optisch verslanken? Een riempje in je vest doet wonderen! Laat drukke prints of grofgebreide cardigans links liggen: die verzwaren alleen maar.

Ligt je zwaartepunt op je heupen of benen?

In dit geval kies je best voor een iets kortere wintertrui. Het is net wetenschap: hoe korter je bovenlichaam lijkt, hoe langer en slanker je heupen en benen. Een cropped coltrui of kabelmodel is jouw beste (winter)vriend. Met een V-hals of boothals vestig je de aandacht op je hals waardoor je heupen en benen meer in balans zijn met je bovenlichaam. Toch liever een gewone hals? Draag er dan een kraagje onder of combineer je trui met een statement halsketting.

De juiste wintertrui als je groot/klein bent?

Groot en smal gebouwd? Een oversized model geeft je wat meer curves. Een coltrui met losse hals benadrukt dan weer jouw indrukwekkende lengte. Elegantie ten top!

Liever iets groter lijken? Wintertruien in een 'vierkante' vorm die net tot op je heupen vallen, geven je een paar extra centimeters. Dikke, grofgebreide wol staat je beter dan fijn gevlochten wol.

De sweather weather microbe te pakken? Bekijk hier nog meer truien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer