Panne De Lijn opgelost: tramverkeer in Antwerpen komt weer op gang

© BELGAIMAGE

Er reden vrijdagochtend een tijdlang geen trams tussen Linker- en Rechteroever in Antwerpen. De lijnen 3, 5, 9 en 15 waren in beide richtingen verstoord door een seinstoring. Rond 8 uur was het probleem opgelost. Pendelbussen namen de verbinding over.

ph

Door een elektrische panne die de seinen verstoorde, was er totaal geen verkeer mogelijk tussen het (gesloten) premetrostation Opera en Linkeroever. En dat in beide richtingen.

Dat had ook gevolgen voor de aanrijdende trams en de verbinding met bijvoorbeeld Antwerpen-Centraal (Stations Diamant en Astrid). Aan die stations (omgeving De Keyserlei en Koningin Astridplein) pikten pendelbussen de reizigers op om ze naar Linkeroever te brengen.

“Het spijtige is dat het mankement moest worden hersteld door een externe firma, die ter plaatse moest komen”, zegt woordvoerster Astrid Hulhoven. “Daardoor was het onmogelijk te voorspellen wanneer alles weer vlot kon verlopen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen